miércoles, 17 de abril de 2019

Adega Entreosrios




Adega Entreosrios SL (IXP Viños da Terra do Barbanza e Iria)

English
Adega Entreosrios is a winery located in Pobra do Caramiñal and included into the IGP Viños da Terra do Barbanza e Iria, quality appellation recognized in 2006. The winery works with 70% own vines, and the rest form the same local farmers for the last 6 years. The area is located in the north shore of the Ría de Arousa, orientated to the south-southwest, granitic soils an some red schist, typical from the Barbanza peninsula. The owned vines come from the old clones of the Merced monastery, and where selected from the oldest vine son the area more than 35 years ago. The vines are a combination of 15 to 50 year old ones, with some of them older than that. The vines are worked with the minimal intervention as possible and with a yield of 7.000 kg/ha. The winery elaborates between 15.000 and 25.000 bottles annually.

The philosophy on the winery is of maximum respect to nature and surroundings, avoiding unnecessary chemical treatments. Herbicides have been eliminated from the field, keeping vegetal cover that is only worked by means of cutting and some labor. Insecticides have been also eliminated from the vine treatments, so only chemical fungicides are used on a necessity basis depending on the climate of each vintage. Also on the winery no industrial yeasts or bacteria are used, since we believe that natural fermentation process is the way to reflect our own characteristics and the vintage, inside the profile of each of the wines that we deliver. We try to elaborate wines that reflect the land, where the influence of the granitic and schist rocks of the Barbanza mountains, its waters and the ocean are a significate part of our wines.

adega.entreosrios.com

Español
Bodega localizada en Pobra do Caramiñal y adscrita a la IXP Viños da Terra do Barbanza e Iria, indicación concedida en el año 2006. Viñedos propios en un 70%, el resto procedente de viticultores de la zona. Zona localizada en la banda norte de la ría de Arousa con vertientes sur- suroeste suelos graníticos y esquistos propios de la península del Barbanza. Los viñedos propios proceden de los clones del Convento de la Merced y fueron seleccionados entre las cepas más viejas de la zona hace más de 30 años. Viñedos con antigüedades de 15 a más de 50 en cepas ya existentes antes de las plantaciones nuevas. Rendimientos de 7.000 kg/ha. La bodega elabora entre 15.000 y 25.000 botellas anualmente.

La filosofía de la bodega es del máximo respeto por el paisaje y la naturaleza, evitando el uso de tratamientos innecesarios. Se han eliminado los herbicidas en el campo, respetando la cubierta vegetal que solamente es trabajada por medio de corte y laboreo. Los insecticidas también se han eliminado de los tratamientos del viñedo, limitándose estos a la aplicación de fungicidas según la necesidad del clima correspondiente para cada añada. En la bodega no se emplean levaduras industriales ya que se considera que cada añada debe de reflejar sus propias características dentro de  los perfiles de cada uno de los vinos. Se pretende elaborar vinos que reflejen el terreno. Donde la influencia de las rocas de granito y esquistos de macizo del Barbanza, su agua y el océano, junto con el clima marquen de manera significativa el perfil de los vinos.

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